+32 56 37 90 50 info@bimsoft.be

YOU.TRACE.IT – DRINKS 

Met onze software, You.trace.it, kunnen brouwerijen hun brouwprocessen en gegevensstromen efficiënter beheren. Daarnaast is onze oplossing eveneens geschikt voor alle segmenten en producten in de drankensector, zoals wijnen, vruchtensappen, groentensappen, frisdranken, alcoholvrije cocktails …

Met You.trace.it verbind je digitale processen tussen de receptie, productie, verpakking, picking en expeditie. Bekijk hieronder alle mogelijkheden van onze software.

  TRACERING

  KWALITEITSCONTROLES

  RAPPORTERING

  VOORRAADBEHEER

   BARCODE SCANNING

  RENDEMENTEN

  ELECTRONIC DATA INTERCHANGE – EDI

  COMMUNICATIE MET EXTERNE FACTURATIE

  PLANNING EN PRODUCTIE

  Het plannen van de verschillende processen in een brouwproces gebeurt overzichtelijk op een intuïtieve en grafische manier. Daarbij horen uiteraard de nodige transfers van en naar diverse tanks/buffers en het afvullen aan de hand van de beschikbare afvullijnen.

  Bij de verschillende stappen die in een brouwproces worden doorlopen, worden alle nodige parameters geregistreerd. Grondstoffen met een beperkt verbruik per batch worden via de receptuur en de eigenschap ‘actief lot’ automatisch gekoppeld aan het desbetreffende productielot. Per brouwsel kunnen ook automatisch een aantal standaardgrondstoffen worden toegevoegd. Het brouwrendement wordt aan de hand van de beschikbare parameters automatisch berekend.

  TRACERING

  You.trace.it maakt unieke lotnummers aan tijdens het produceren van uw artikelen. Dit gebeurt bij elke bewerking die een product ondergaat. Je kunt loten traceren door barcodes op eigen labels of van leveranciers te scannen. Dit stelt je in staat om op elk moment een boomstructuur te visualiseren en gemakkelijk elk lot te traceren.

  Voor het brouwen van bieren werden specifieke processen gedefinieerd zoals het malen, maischen, filteren, koken, koelen … Daarbij wordt gebruik gemaakt van basisgegevens die specifiek gelinkt worden aan het brouwen: tanks (CCT’s, BBT’s), afvullijnen, pompen, enzovoort.

  KWALITEITSCONTROLES

  Op al de gedefinieerde en aan elkaar gelinkte productieprocessen zijn een of meerdere kwaliteitscontroles mogelijk. Kwaliteitscontroles kunnen daarbij al of niet gekoppeld zijn aan specifieke receptieloten, productieloten, tankloten, vatenlijnen, verpakkingsloten, enzovoort.

  De registraties van kwaliteitscontroles kunnen manueel of geautomatiseerd gebeuren. Dit kan aan de hand van bijvoorbeeld dashboard- of touchscreentoepassingen, apps op mobiele apparaten of externe toestellen zoals weegschalen of meetapparatuur.

  RAPPORTERING

  Omdat You.trace.it een open systeem is, kunnen de databankgegevens aangewend worden voor het opmaken van geïntegreerde rapporten die rechtstreeks afgedrukt of als pdf-documenten kunnen bewaard worden. You.trace.it biedt eveneens de mogelijkheid alle gegevens te verwerken in externe documenten en databanksystemen. (Excel, SQL Server Reporting Services, Power BI Report Server …)

  VOORRAADBEHEER

  Door receptieloten aan te maken voor alle inkomende artikelen en productie- en verpakkingsloten te beschouwen, is steeds een actuele voorraad bekend.

  Alle loten worden voorzien van unieke barcodes die steeds toelaten de oorsprong van uw artikels te achterhalen en ze toe te wijzen aan voorgedefinieerde voorraadlocaties. Aan de hand van de gekende recepturen en stuklijsten (BOM) worden gebruikte loten bij alle mogelijke bewegingen afgeboekt en de voorraad aangepast.

  BARCODE SCANNING

  Aan de hand van USB-scanners, al of niet draadloos, en mobiele wifiscanners met specifieke Android-toepassingen is het mogelijk zowel eigen gegenereerde barcodes als deze van uw leveranciers te verwerken. Dit geldt uiteraard voor 1D- en 2D-barcodes (data matrix en QR-codes). Uit barcodes die voldoen aan de GS1-codering worden door gebruik te maken van de beschikbare application identifiers vanzelfsprekend alle aanwezige gegevens verwerkt.

  RENDEMENTEN

  Door zowel de inkomende als uitgaande stromen te beschouwen, is het mogelijk een massabalans op te stellen. Dit kan leiden tot het bepalen van rendementen op verschillende niveaus. Het raadplegen van dergelijke rendementsberekeningen kan gebeuren aan de hand van de standaardrapporteringen of aan de hand van externe bevragingen op de You.trace.it-databank.

  ELECTRONIC DATA INTERCHANGE – EDI

  Aan de hand van een geïntegreerde elektronische gegevensuitwisseling worden bestellingen en leveringen op een efficiënte manier met uw retailers gecommuniceerd. Door gebruik te maken van AS2-communicatie worden deze gegevens op een veilige en betrouwbare manier uitgewisseld.

  COMMUNICATIE MET EXTERNE FACTURATIE

  You.trace.it kan uw facturatie digitaal ondersteunen. Door gebruik te maken van de prijsinformatie op uw verkochte en geleverde artikelen bestaat de mogelijkheid de voorbereiding voor aan te maken facturen te communiceren met uw facturatie- of boekhoudsoftware. Een dergelijke betrouwbare gegevensuitwisseling gebeurt aan de hand van de gangbare formaten die uw externe software ondersteunt.

  CONTACT

  Heeft u een vraag of wenst u graag meer informatie over onze manier van werken? Aarzel dan niet en contacteer ons!
  U kan ook gerust uw bericht nalaten via onderstaand formulier.